Yang Lain Sedang Membaca ..

GetThis! ..

Wednesday, December 5, 2012

Jenis-Jenis Seluar Dalam Lelaki


Jangan salah sangka, hanya sekadar info sahaja dan jangan berfikiran negatif. Ini sebagai panduan sebelum anda membeli atau memakai seluar dalam / spender ni. Ada beberapa faktor yang perlu anda ambil tahu. Jangan hanya pakai muat sahaja. Antara faktor yang perlu anda tahu ialah, rekaan yang cantik, pinggang yang selesa dan bahan microfiber yang dapat menyingkirkan kelembapan, sesuai untuk bekerja, bersenam sehingga ke bilik tidur.


Apabila timbul soal seluar dalam, ramai lelaki yang tidak ambik endah tentang pemakaiannya. Ada mereka yang terdiri daripada golongan profesional yang memakai seluar dalam yang sama jenis, lusuh serta berlubang-lubang. Alasan yang selalu diberikan ...
adalah, boleh pakai lagi, sangat selesa bila pakai seluar dalam ini dan sebagainya. Ada pelbagai jenama yang banyak kita jumpa di pasar-pasar raya sekarang ni - Renoma, Private Structure, Bum, Body Glove, Soda, skinXwear, dan macam-macam lagi lah

Lelaki secara amnya sangat suka meng-upgrade barangan dan pakaian mereka. Jadi mengapa tidak upgrade seluar dalam sekali. Kata orang kalau cantik diluarnya pasti cantik didalamnya lebih tepat lagi apa yang ada dibawahnya. Tetapi perlu diingat, jangan malas sampai tidak dibasuh berbulan-bulan kerana ianya akan menyebabkan penyakit.

Jenis Seluar Dalam Lelaki

Brief

spender melayu kini
Hampir keseluruhan lelaki akan ada seluar dalam jenis brief ni. Bagi kaum wanita, mereka menganggap seluar dalam lelaki jenis brief seksi sangat dan klasik. Selalunya mereka mudah tertarik pada lelaki yang memakai brief terutama yang bertubuh mantap dan berotot…Seluar dalam jenis ni sesuai untuk mereka2 yang aktif bersukan, melakukan aktiviti extreme dan juga untuk dipakai ke pejabat berserta dengan seluar slack.

Boxer

Boxer bentuk dia macam seluar pendek dan berpotongan longgar dengan corak tertentu. Boxer sesuai bagi mereka2 yang nakkan keselesaan.Antara kelebihan memakai boxer short ini adalah lebih longgar dan selesa, sesuai dipakai ketika di dalam keadaan cuaca dimalaysia, mengurangkan rasa gatal di bahagian alat sulit, mudah ditanggalkan dan boleh digunakan sebagai seluar dalam dan sebelum tidur (senang tak payah tukar2 seluar).

Boxer sangatlah tidak sesuai dipakai sekali dengan pakaian pejabat. Sebabnya bila pakai seluar seperti slack, nanti akan menampakkan struktur Boxer dan kelihatan berserabut dibahagian punggung. Jadi Hati2 la eh bila pakai boxer tu.. ada kala memang masuk sangat dengan pemakai dan adakala nampak sangat2 fail dalam berfesyen..hehe

Boxer Brief.

Boxer brief pulak lebih ketat seperti seluar dalam briefs yang ni bagi keselesaan dan menutupi bahagian tengah antara pinggang dan keseluruhan pinggul. Fabrik yang biasa digunakan luntuk boxer brief ni pulak lebih tebal dan mudah regang seperti kapas lembut, polister dan lain-lain. Boxer jenis ni sesuai juga untuk mereka yang aktif bersukan, mendaki bukit, diberikan hadiah ataupun sesuai juga untuk ke pejabat…

cadangan membaca : petua sentiasa kelihatan muda

Revolusi Underwear

Zaman sekarang ni, terdapat pelbagai inovasi dan perubahan underwear ni bagi menepati fesyen. Kebanyakan ataupun mungkin lelaki metroseksual, atau mungkin ada yang mahu mencuba. Pertimbangkan keselesaan jika anda memakainya kerana ada macam-macam beserta fabrik selain cotton / kapas. Dicadangkan jenis spandex 5% dan cotton 95% - ianya dikatakan lebih tahan lasak dan selesa.

Tanga / Bikini Brief

Bikini brief seakan-akan seluar dalam brief biasa, cuma ada getah bercorak dengan jenama (logo band). Kebanyakannya dijual 3 dalan 1 dalam kotak. Pemakai akan kelihatan lebih kemas bahagian pinggang.

renoma berjenama spender lelaki
tanga brief / bikini underwear
Lower waist - sesuai untuk
seluar yang Lower waist jugaak
(paras pinggul)
Jockstrap Underwear
Kepada yang berni mencuba, apa salahnya. Asalnya Jockstrap untuk atlit yang bersukan lasak macam taekwando, hoki dsb untuk menjaga bahagian "tut" tak cedera. Lepas tu jadi fesyen plak.

model renoma melayu
jockstrap - diubahsuai dari aksesori sukan
G-String
Ada gak untuk lelaki
g-string
lain-lain

dan mungkin warna Pink, ada salah tak?

pelbagai kaler susun kat ampaian - sehari sehelai kot?


Incoming Related Search Term Widget:

12 comments:

  1. visit here for guide sample picture before you buy renoma underwear [link]

    ReplyDelete
  2. Nak tau nape laki pakai seluar dalam / spender / boxer, kalau tak pakai, Alat sulit akan bergesel ngan sluar...tup tup, Takut terjadi benda yg tak diingini, serta takut terzip alat sulit ngan zip sluar, Ada juga lelaki tak pakai, nak zip slow sikit lar kikiki

    ReplyDelete
  3. Jadi korang pilih jenis ape?

    ReplyDelete
  4. Memang dah trend sekarang ke, pakai seluar sampai terlondeh2 semata nak tunjuk getah brand suar dalam…

    motif ???

    ReplyDelete
  5. Suka spenda renoma, cotton - tahan lama dan nyaman

    ReplyDelete
  6. Jenis-jenis jenama Yg ada

    1. Renoma 2. Skinxwear 3. Bum Equipment 4. Everlast 5. Piere Cardin 6. Jockey 7. Hush Puppies 8. Levis 9. Soda 10. Playboy 11. Byford 12. RAW 13. CK Calvin Klien 14. Emporio Armani 15. Punto Blanco 16. Groovin' 17. 2Xist 18. DKNY 19. Private Structure 20. Hanes 21. Elle Homme 22. Paul Frank 23. TooT

    ReplyDelete
  7. seluar dalam lelaki seksi kalau warnanya merah atau putih jenis bikini / tanga.

    ReplyDelete
  8. amacam? sanggup tak beli seluar dalam Georgeo Armani sehelai 120 ringgit

    ReplyDelete
  9. Berminat membeli seluar dalam seksi, lambang

    https://www.facebook.com/pages/TTO-Global-Trade/677398992300748

    ReplyDelete
  10. https://www2.mudah.my/store/list/0?fm=1

    ReplyDelete
  11. apa plak boxer sangat lah tak sesuai pakai time kerja? aku kerja Flight Attendant biasa je time kerja dalam pesawat... daripada mana ko dapat cerita auta ni?

    ReplyDelete

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List